uCurrent controller

uCurrent este un instrument de precizie conceput de către Dave Jones și este capabil de a măsura curenți foarte mici prin transformarea valorii citite intr-o ieșire în tensiune.

De obicei instrumentele electronice care funcționează pe baza bateriilor au un interval de timp după care se opresc automat. Acesta este unul din calitățile pe care acest modul le aduce. Adaptorul pentru baterie de 3V este îndepărtat, iar modulul de față va alimenta instrumentul de la un acumulator 18650 pentru o durată de funcționare mult mai lungă. Un convertor analog digital pe 16biti bazat pe ADS1110 poate fi folosit pentru a eșantiona ieșirea instrumentului și de a trimite valoarea tensiunii citite printr-o interfață seriala UART/ sau prin bluetooth.


click pentru a extinde

Un meniu simplu este prezent pe interfața seriala și permite utilizatorului să calibreze ADC-ul, să citească valoarea curentă de tensiune, să configureze intervalele de timp după care instrumentul e oprit și de a salva/incărca setările în flash-ul microncontroller-ului.

In perioada de inactivitate curentul consumat este zero.

Atît partea hardware cît și cea software este licențiată Open Sourcenumele proiectuluiucurrent_ctrl
downloadrepo
dimensiuni modul63x23x6mm
microcontrollerMSP430F5510
straturi PCB2
imagini adiționalealbum