Top.Mail.Ru

Radiatoare din aluminiu: pro și contra

04 febuarie 2020
Newest

Indiferent cât de bune sunt radiatoarele în apartament, oricum, mai devreme sau mai târziu va veni momentul în care trebuie să fie înlocuite cu altele noi. Și imediat apare problema - care radiatoare sunt mai potrivite? 

Pe piață există mai multe tipuri de calorifere în ceea ce privește materialul din care sunt fabricate. Putem spune că acesta este unul din cele mai importante aspecte, deoarece va influența consumul de energie, randamentul, mentenanța precum și durata de viață a caloriferului.

Randament, confort și economie este ceea ce oferă radiatoarele din aluminiu. Acest tip de baterii ne permit să reglăm rapid și ușor temperatura în fiecare cameră. Cele mai bune calorifere din aluminiu au o durată de funcționare ce poate depăși 20 de ani, au un raport preț/calitate foarte rezonabil. 

Avantajele radiatoarelor din aluminiu

Radiatoarele din aluminiu necesită mai puțină energie pentru a se încălzi (decât cele de oțel sau fontă, de exemplu) și asta pentru că acest material este un conductor termic excelent, evită pierderile de energie și se reduce consumul de combustibil.

Un alt avantaj pentru care un calorifer de aluminiu se bucură de popularitate - este mai ușor de transportat și de instalat, aspecte care fac din radiatoarele din aluminiu o opțiune mai convenabilă și accesibilă pentru consumatorul final.

Designul nu trebuie nici el neglijat, deoarece este foarte important în amenajarea unei locuințe. Maleabilitatea aluminiului permite realizarea unor modele diverse, astfel că radiatoarele de aluminiu capătă un aspect versatil și se potrivesc în decorul oricărei case.

Radiatoarele din aluminiu au convecție foarte bună, fiind capabile să emită căldură foarte ușor și eficient.

Dezavantajele radiatoarelor din aluminiu

Spre deosebire de caloriferele de oțel, cele realizate din aluminiu se pot deforma mult mai ușor în cazul lovirii sau accidentării. Tocmai de aceea, manipularea lor în timpul transportului și al instalării trebuie făcută cu grijă.

Costul inițial al radiatoarelor din aluminiu e mai scump în comparație cu cele din oțel sau fontă, dar luând în calcul caracteristicile, durata de viață și eficiența vă veți alege cu o investiție pe termen lung. 

Simplex comercializează radiatoare din aluminiu italiene de la producătorii Farall și Global, care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. Vă așteptăm în magazinul Simple, șos. Chitilei 196, sectorul 1, București!


Adăugat cu succes în wishlist

0314 345 405
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
Duminicazi libera
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!